Diosi, OTP: Fuziunea cu Millennium va fi gata în octombrie. Acum ne uităm după alte achiziţii

Autor: Ciprian Botea 15.06.2015
OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup financiar maghiar, va finaliza procesul de integrare a băncii Millen­ni­um, achiziţionată la jumătatea anului trecut, în luna octombrie, iar mai departe ungurii se uită după noi achiziţii, în con­diţiile în care încearcă să-şi dubleze cota de piaţă pe termen mediu.
 
„De la 1 noiembrie vom fi o singură bancă. Am fi putut termina mai repede integrarea, dar nu am vrut să riscăm nimic. Am decis să facem transferul doar când avem 100% siguranţa că sistemele IT sunt aliniate. Acum analizăm situaţia sucursalelor. Nu vrem să ne retragem din nicio zonă, acolo unde unităţile sunt apropiate vom consolida operaţiunile într-una singură“, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank România.
 
Tranzacţia cu portughezii de la Millennium a fost încheiată în iulie anul trecut, iar transferul efectiv al acţiunilor (după obţinerea tuturor apro­bărilor) a avut loc la jumătatea lunii ianuarie 2015. OTP a plătit 39 mil. euro pentru subsidiara locală a Millen­nium şi s-a angajat să ramburseze liniile de finan­ţare acordate de grupul de la Lisabona. Odată cu achiziţia Millen­nium, maghiarii au ajuns la o cotă de piaţă de circa 2% şi s-au apropiat de grupul primelor zece bănci din sistem.