Curierii de la Chronos, aproape de prima livrare pe AeRO

Autor: Radu Bostan 18.06.2015

Firma de livrări Chronos Curier, cu afaceri de 19 mil. lei, este la un pas de a deveni a patra firmă nou listată pe AeRO, piaţa alternativă administrată de bursa de la Bucureşti, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a aprobat certificatul de înregistrare a acţiunilor.

„În şedinţa din 17 iunie, Consiliul ASF a aprobat emiterea Certificatului de înregistrare a valorilor mobiliare pentru societatea Chronos Curier SA Giurgiu în vederea admiterii la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB“, arată un anunţ al autorităţii.

Firma, cu sediul central în Giuregiu, este controlată de antre­prenorul Andrei Mari­nes­cu. Consultantul lis­tă­rii este firma de brokeraj BT Se­cu­rities. După listarea tehnică pe piaţa AeRO, aşteptată lu­na aceasta, ac­ţionarii Chronos Curier îşi pro­pun să vândă prin ofertă publică un pachet de 10% din capital.

Fondurile vor fi folosite pentru dezvol­tarea reţelei de centre de ex­pe­diţie şi mărirea flotei de auto­mobile, potrivit declara­ţi­ilor anterioare ale reprezen­tan­ţilor companiei. Bugetul de in­vestiţii pentru următorii patru ani este de 750.000 de euro.

Chronos Curier a avut afaceri de 19,7 milioane de lei în 2014, în creştere cu 40%, şi un profit de 406.000 lei în 2014, mai mare cu 91%.

Ţinta conducerii este de a atinge o cifră de afaceri de 32 milioane de lei până în 2018.

Chronos ar fi a patra companie care se listează pe piaţa AeRO după relansarea, în februarie, a pieţei alternative a bursei de la Bucureşti, după firma de curierat Delivery Solutions (simbol bursier SDAY), fondul polonez de private equity Carpathia Capital (CRPC) şi firma de servicii IT Bittnet Systems (BNET). Brokerii de la BT Securities, care pregătesc listarea Chronos, au precizat anterior pentru ZF că au în plan listarea unei alte companii din portofoliul de clienţi ai Băncii Transilvania, activă tot în domeniul IT.

Rulajul zilnic mediu al pieţei AeRO, a cărei listă de emitenţi este completată de numeroase firme transferate de pe RASDAQ, este de câteva zeci de mii de lei.