Cinci macarale şi 500 de oameni lucrează pe şantierul mallului ParkLake din Titan care se va deschide în prima jumătate a anului viitor

Autor: Corina Mirea 18.06.2015
Terenul fostei baze sportive Spartac din Titan a fost cumpărat în 2006 de irlandezii de la Caelum Development, dar mallul se va deschide la 11 ani distanţă cu trei acţionari în proiect: Sonae Sierra, Caelum Development şi Carrfefour.
 
Aproximativ 500 de muncitori lucrează în prezent la construcţia centrulului comercial ParkLake, un proiect de 180 de milioane de euro şi o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi, prin care compania portugheză Sonae Sierra şi irlandezii de la Caelum Development „atacă“ zona de est a Capitalei, în care s-a deschis recent şi Mega Mall.
 
Mallul ParkLake, care urmează să fie des­chis în primăvara anului viitor în cartierul bucu­reştean Titan, a devenit unul dintre cele mai mari şantiere din Capitală, urmând ca în perioada de vârf a lucrărilor să angajeze 2.500 de muncitori.
 
„Terenul (pe care este construit ParkLake – n.red.) a fost achiziţionat încă din 2006, iar planul pentru deschiderea lui a început din 2008. Apoi a venit criza şi nu au mai fost bani pentru investiţii, era foarte greu să convingi retailerii să deschidă noi magazine şi mai greu era să îi convingi pe cei care nu erau prezenţi pe piaţa locală. Dar acum simţim că este un moment bun pentru un astfel de centru comercial. Ne mişcăm repede, vrem să deschidem în primăvara viitoare“, a spus Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra, care gestionează proiectele de dezvoltare din România.