Ciorcilă a vândut pe net 23 mil. acţiuni Banca Transilvania pentru a rambursa un împrumut

Autori: Radu Bostan , Cristian Hostiuc 19.06.2015

Horia Ciorcilă, preşedintele şi unul dintre fondatorii Băncii Transil­va­nia (simbol bursier TLV), a tranzacţio­nat mier­curi pe bursă, de pe firma Castorius, 45,7 milioane de acţiuni ale băncii la un preţ de 2,089 lei/acţiune, din care aproa­pe 23 de milioane de acţiuni au fost vân­du­te în piaţă, la terţi, iar restul au fost trans­ferate către o altă firmă a familiei Thelteck Limited.

„Pe net, am vândut aproape 23 de mi­lioane de acţiuni, în piaţă la terţi“, a menţionat el. Banii obţinuţi, în jur de 11 mi­lioane de euro, sunt folosiţi pentru rambur­sa­rea unui împrumut la o altă bancă, a adăugat el.

Castorius Limited este un vehicul de in­ves­tiţii înregistrat în Cipru prin care Ciorcilă îşi administrează deţinerea la Banca Transilvania.

În acest moment Ciorcilă, prin cele două firme Castorius şi Thelteck, mai deţine aproape 4,3% din acţiunile Băncii Transilvania.

Thelteck figurează ca înre­gistrată în Cipru la aceeaşi adresă pre­cum Casto­rius, iar ca administrator apare Dorin Mihai Ştefănescu, fost director teh­nic la compania de cablu Astral (actual UPC), unde Ciorcilă a fost unul dintre fondatori.