Active ale edy Spedition, la vânzare pentru 8 mil. euro

Autor: Ioan Dornescu 22.06.2015

Sediul din oraşul Brad, judeţul Hunedoara, al transportatorului edy Spe­dition, lider al pieţei de profil înainte de intrarea în insolvenţă, ală­turi de alte active, sunt scoase la vânzare de administratorul judiciar al companiei, în cadrul unor licitaţii cu strigare programate la începutul lunii viitoare.

Intrarea în reorganizare a transporatorului, în urmă cu trei ani, la puţin timp după moartea fondatorului Alin Popa, decedat în urma unui accident rutier, arată cât de fragile sunt businessurile locale conduse de un „one-man-show“.

Valoarea totală a bunurilor pentru care se încearcă găsirea unui nou proprietar, prin procedurile programate la începutul lunii viitoare, depă­şeşte 8 milioane euro, plus TVA. În cadrul licitaţiilor cu strigare, organizate la 3 iulie, vor mai fi valorificate şi două autoservice-uri aparţinând edy Spedition, mai multe mijloace de transport, echipamente, instalaţii, mo­bilier sau apartamente.

Activitatea transportatorului s-a comprimat puternic în ultimii ani, afa­cerile diminuându-se de şase ori faţă de nivelul de apogeu atins în 2011. Totodată, flota de camioane s-a sub­ţiat considerabil, iar aproximativ 1.000 de angajaţi au părăsit compania.