Un producător din Târgu-Neamţ realizează anual pijamale de 11 milioane de lei

Autor: Cristina Rosca 23.06.2015
Compania Sofiaman din Târgu-Neamţ, judeţul Neamţ, a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de două decenii de antreprenorii români Mihai şi Teodora Mihăiliasa, iar după doi ani în care a produs pulovere s-a specializat în realizarea de pijamale. Acum firma produce anual 175.000 de bucăţi, atât în fabrica proprie, cât şi în patru fabrici partenere.
 
„Firma Sofiaman a fost înfiinţată în anul 1994, în Bacău, iar în primii doi ani producţia a fost bazată pe realizarea de pulovere. În anul 1996, afacerea s-a relocat în Târgu-Neamţ, perioadă ce a coincis cu tranziţia la producţia de confecţii de tricot de bumbac, mai exact, pijamale”, spune Florin Cucu, director general al companiei deţinute în mod egal de cei doi antreprenori.
 
Firma a terminat anul trecut cu afaceri de 11 milioane de lei, cu 22% mai mari decât în anul anterior şi cu 70% mai mari decât în 2009.
 
„Businessul a pornit la drum cu cinci angajaţi, iar în momentul de faţă numărul acestora se ridică la 98, dintre care 62 lucrează în producţie. Lor li se alătură încă 110 angajaţi în patru fabrici partenere.”