Cezar Scarlat, Abris Capital: Nu ne plac deal-urile aglomerate. Lucrăm la trei tranzacţii în prezent

Autor: Ioana David 23.06.2015

Intrarea în businessul cu hârtie construit de omul de afaceri Ioan Tecar din Dej este al şaselea deal pe care fondul de private equity Abris îl realizează în România după mai multe achiziţii pe piaţa de curierat.

Cezar Scarlat, partener al firmei de private equity Abris Capital Partners, spune că tranzacţia prin care firma a intrat în acţionariatul gru­pului din domeniul pro­ducţiei de hârtie tissue MG-Tec, con­struit de omul de afaceri Ioan Tecar din Dej, a fost derulată extrem de rapid, într-un interval de patru luni.

„Am semnat exclusivitatea în noiembrie anul trecut şi am început efectiv să lucrăm în ianuarie. Tinând cont de complexitate, a fost o tran­zacţie extrem de rapidă. La patru luni după ce am început due dilli­gence-ul am semnat achiziţia. Tran­zacţia aşteap­tă acordul Consiliului Con­curenţei”, a spus Cezar Scarlat într-un interviu acordat Ziarului Financiar.  

Abris Capital Partners este o firmă de private equity orientată pe in­vestiţii în Europa Centrală şi de Est, ale cărei baze au fost puse în 2006 şi care are trei birouri, în Varşovia, Bu­cureşti şi Kiev. Biroul din Capitală este condus de Cezar Scarlat, care anterior a lucrat pentru Brid­ge­point Capital, în echipa de investiţii res­ponsabilă de regiune, iar anterior pentru Nomura Investment Bank la Lon­dra, în departamentul de M&A care acoperea Europa Cen­trală şi de Est.