Românul care a reuşit să spargă „careul de aşi“ al străinilor din cereale ajunge la 1,6 mld. lei

Autor: Ioan Dornescu 29.06.2015
Compania de agrobusiness Brise­Group, deţinută de antreprenorul constănţean Marius Bucur, şi-a propus o creştere de 25% a cifrei de afaceri în acest an, la aproape 1,6 miliarde de lei în acest an, în contextul în care traderul a reuşit din 2014 să spargă cvartetul multinaţionalelor din comerţul cu cereale şi a urcat pe locul patru în faţa Glencore Protein.

„Dezvoltarea companiei Brise­Group din 2014 este rezultatul investiţiilor din ultimii ani în infrastructură, spaţii de depozitare, facilităţi logistice“, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei.

Afacerile BriseGroup sunt generate de distribuţia de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe, comerţul cu cereale şi seminţe oleaginoase, producţie agricolă şi operarea unei reţele de silozuri şi baze de preluare de materii prime agricole.

Businessul fondat de discretul antreprenor Marius Bucur în 2001 s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, perioada 2009-2014 generând multiplicarea de şapte ori a afacerilor.

Brise­Group este singura prezenţă românească în top 5 cei mai mari traderi agri­coli autohtoni, după Cargill, ADM (SUA) şi Ameropa, dar în faţa Glen­core (Elveţia).

Ziarul Financiar vă recomandă şi:

Ţeapa specificaţiilor tehnice, o lecţie pe care încă n-am învăţat-o