Companiile dau mai mulţi bani pentru eliminarea stresului angajaţilor

Autor: Corina Mirea 30.06.2015

Angajatorii din România au cheltuit cu 30% mai mulţi bani în prima jumătate a acestui an decât în aceeaşi perioadă a lui 2014 pentru a-şi trimite salariaţii la training, arată datele firmei de training, coaching şi teambuilding Human Performance Development International (HPDI).

Companiile au cerut în principal cursuri de management al stresului, semn că tot mai mulţi angajaţi au început să simtă presiunea deadline-urilor şi a multitasking-ului, în special în industrii precum cea auto, dar şi în comerţ şi în zona de producţie.

„Faţă de prima jumătate a anului trecut, în 2015, cererile pentru programe de management al stresului au crescut şI, pentru că, de multe ori, stresul generează conflicte, am susţinut şi traininguri de management al conflictelor. Anul acesta, firmele mari au avut tendinţa de a reduce bugetele pentru training, dar au venit din urmă companiile mici şi mijlocii care au înţeles importanţa acestor cursuri şi au investit sume mult mai mari decât în trecut”, spune Petru Păcuraru, managing partner şi trainer al HPDI.

În 2014, HPDI a înregistrat o cifră de afaceri de 400.000 de euro, dublu faţă de anul precedent, iar pentru 2015 managementul companiei de training estimează o creştere de până la 500.000 de euro. În prezent, HPDI are birouri în Bucureşti, Timişoara şi Arad.