Cea mai scumpă fabrică de materiale de construcţii din ultimii ani, cu cheile în contact. Siniat începe să producă din toamnă gips-carton la Turceni

Autor: Ioan Dornescu 01.07.2015
Producătorul de plăci de gips-carton Siniat, deţinut de grupul belgian Etex, a finalizat construcţia fabricii din Turceni, judeţul Gorj, proiectul de 50 milioane euro fiind cea mai mare investiţie greenfield a ultimilor ani pe piaţa locală de construcţii. Fabrica a primit recent recepţia finală, are deja recrutat mai bine de jumătate din personalul necesar şi se află într-o etapă de testare, lansarea efectivă a producţiei fiind programată peste câteva luni.
 
„Fabrica este pregătită“, spune Marc-André Fritsche, managerul german în vârstă de 40 de ani care conduce operaţiunile compa­niei. Construcţia clădirii şi a infrastructurii aferente a fost terminată la finalul lui aprilie, iar asamblarea liniei de producţie a fost încheiată în urmă cu două săptămâni. Antre­prenorul general al lucrării este constructorul sibian Con-A.
 
„În următoarele 3-4 luni facem testele specifice, producţia începe în luna septembrie şi preconizăm că primele livrări către clienţi vor avea loc la începutul lunii octombrie“, afirmă şeful producătorului de plăci de gips-carton.