Ascend Netsolutions: Explozie a aplicaţiilor mobile pe piaţa locală

Autor: Ioana Nita 01.07.2015

Businessul cu aplicaţii pentru smartphoneuri şi tablete a „explodat“ şi pe piaţa locală şi a ajuns să genereze 75% din afacerile dezvoltatorului local de software Ascend Net­solutions, printre clienţi numărându-se companii mari precum NN (fosta ING Asigurări şi Pensii) şi Vodafone.

„În ultimii trei ani, 75% din venituri au venit din «mobile», prin urmare suntem în industria «mobile». Pare o abordare tehnică, dar nu este. Industria «mobile», în opinia mea, trebuie tratată diferit faţă de tradiţionalul Web. Cre­dem că aceasta este o industrie aflată în explozie“, a declarat pentru ZF Mihai Păun, CEO al Ascend Netsolution.

Ascend Netsolutions a dezvoltat de asemenea şi proiecte  proprii  - Star Taxi şi Oliviera - care ulterior au fost pre­lua­te de alte firme. Anul trecut, compania a avut afaceri de circa 1,5 mil. euro. În acest an compania mizează pe majorarea afacerilor cu 20%. Compania a fost înfiinţată în 2010 şi este deţinută de Habanco Investments, firmă înregistrată în Cipru, şi Accord ’93, distribuitor Nokia pe piaţa locală. Ambele firme sunt reprezentate de Nicula Elena Daniela.