Fabrica de anvelope din Timişoara a grupului german Continental va produce pentru Jaguar

Autor: Andrei Mazurchievici 02.07.2015

Anvelopele sunt de tipul UHP (Ultra High Performance - performanţă foarte ridicată). Jaguar va folosi modelele de anvelope ContiPremiumContact 5J şi ContiEcoContact 5J, ambele cu dimensiunea de 17 ţoli.

În cadrul acestui parteneriat, Continental Anvelope Timişoara va furniza 15.000 de anvelope din modelele respective, după efectuarea testelor de către şoferii de la Jaguar pe autodromul MIRA din Anglia. Anvelopele vor fi destinate modelelor de automobile Jaguar pentru pieţele din Europa şi de la nivel global.

"Noul parteneriat este extrem de important pentru dezvoltarea activităţii noastre în România, fiind o confirmare a calităţii produselor create aici. Avem o tradiţie de 15 ani în producerea anvelopelor, ceea ce ne permite să furnizăm companiei Jaguar modelele noastre de anvelope fabricate la Timişoara. Pe viitor, vom continua să îmbunătăţim procesul de producţie, pentru a ne putea extinde gama de anvelope, precum şi pentru a continua şi consolida parteneriatul cu această marcă premium", a declarat directorul general al Continental Anvelope Timişoara, Klaus Ohlwein.

Din anul 2000, an în care a demarat procesul de producţie în România, Continental Anvelope a investit peste 370 milioane de euro şi a creat în jur de 2.300 de locuri de muncă la Timişoara. Investiţiile s-au concentrat pe tehnologie, pregătirea angajaţilor, protecţia mediului şi responsabilitate socială.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture la Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajaţi şi îşi va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România.