În rezervoarele elenilor a intrat anul trecut benzină de peste 200 mil. $ făcută la Petromidia. Rompetrol, cap de listă în topul exportatorilor români în Grecia

Autor: Roxana Petrescu 03.07.2015

În 2014 aproape 5% din cererea de carburanţi a Greciei a fost alimentată cu benzină şi motorină made in Năvodari



KMG International, fostul grup Rompetrol, este cel mai mare exportator român în Grecia, grupul petrolier, prin inter­mediul rafinăriei Petromidia, singura plasată strategic pe ţărmul Mării Negre, trimiţând benzină şi motorină de peste 200 de milioane de dolari în ţara care ţine pe jar întreaga lume financiară zilele acestea.

Suma reprezintă 10% din toate ex­porturile realizate de Rompetrol Rafinare (Petromidia) anul trecut.

„Grecia este o piaţă tra­diţională pentru produsele Rompetrol. Aici derulăm par­teneriate atât cu distri­buitori de carburanţi, cât şi cu case de comerţ cu pro­duse petroliere (tra­deri)“, spun repre­zen­tanţii KMG Inter­na­tional.

Grupul este cel mai mare exportator de produse petroliere din Ro­mânia şi al doilea după Dacia la nivel naţional.

„Principalele produse ex­portate către Grecia sunt carburanţii (benzine, motorine), dar şi produse pe­trochimice – polimeri (polipropilenă, polie­tilenă). Valoarea totală a exporturilor realizate de grupul KMG International către parteneri din Grecia s-a ridicat în 2014 la 201,7 milioane de dolari (230.000 de tone de produse petroliere). Pe fondul evoluţiei cotaţiilor internaţionale la materiile prime şi produsele petroliere, nivelul atins în perioada ianuarie – mai 2015 a fost de aproximativ 93 milioane de milioane de dolari (162.000 tone)“, au explicat repre­zentanţii grupului petrolier.