Cine este Lone Star, fondul american care acumulează discret active pe piaţa românească

Autor: Ciprian Botea 06.07.2015
Fondul de investiţii american Lone Star a cumpărat mai multe credite imobiliare corporate performante acordate pe piaţa locală de nemţii de la Commerzbank, iar acum se află în pole position pentru achiziţia pachetului de neperformante de 2,7 mld. euro scos la vânzare de BCR.
 
Commerzbank a selectat oferta depusă de Lone Star şi banca de investiţii JPMorgan pentru portofoliul de credite de real estate performante de 2,2 miliarde de euro acordate în regiunea Europei Centrale şi de Est, inclusiv în România, potrivit cotidianului Financial Times. ZF a scris în urmă cu o lună că oferta americanilor era considerată ca fiind cea mai bună de către Commerzbank. Lone Star este activ şi pe piaţa de neperformante.
 
Lone Star, cu o istorie de două decenii (perioadă în care a administrat 15 fonduri de private equity cu fonduri totale de 60 mld. dolari), testează încă de anul trecut piaţa locală a creditelor neperformante, iar acum se află la un pas de a prelua un pachet de 2,7 mld. euro scos la vânzare de BCR, în condiţiile în care principalii competitori din această tranzacţie, nemţii de la Deutsche Bank, sunt preocupaţi mai degrabă să gestioneze neperformantele preluate deja anul trecut de la Volksbank şi BCR.