Un expat din Bucureşti plăteşte pentru o cafea cât la New York

Autor: Adelina Mihai 07.07.2015

Un expat mănâncă mai ieftin la Bucureşti decât în Hong Kong sau Londra, bea cafea la fel de scumpă ca în New York şi plăteşte  cu 25% mai mult pe benzină decât în Tokio, arată o analiză realizată de compania de consultanţă Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

Un manager expat cheltuie în Bucureşti, în medie, câte 2,4 euro atunci când bea o cafea în oraş, preţ similar cu cel din New York (2,6 euro), dar semnificativ mai scăzut decât cel din Mos­cova (4 euro). Totuşi, Bucu­reştiul este o desti­naţie rentabilă pentru ma­nagerii străini.

„Bucureştiul este în continuare în topul oraşelor căutate de marile companii pentru dezvoltarea businessului, piaţa locală oferind diverse oportunităţi. Capitala noastră rămâne un oraş atractiv şi prin prisma faptului că cifrele aferente costurilor de trai şi chiriilor pentru expaţi sunt aici mai mici comparativ cu cele din alte ţări. În regiunea noastră, Bucureştiul este sub Varşovia, Praga sau Budapesta“, a spus Daniela Bărbieru, managerul de vânzări al diviziei Employee Benefits în cadrul Marsh Mercer Benefits pe regiunea Europa Centrală şi de Est.