Cine este şeful UPS România, Grecia şi Ungaria

Autor: Radu Racu 12.07.2015
UPS România, o companie de curierat care se concentrează pe livrările inter­naţionale, a încheiat anul trecut cu afaceri de 32 de milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, con­form informaţiilor publicate de Ministerul de Finanţe. Pe piaţa locală, UPS concurează cu nemţii de la DHL şi olandezii de la TNT (aflaţi din primă­vara acestui an sub umbrela FedEx).
 
Tim Helsen, 36 de ani, conduce operaţiunile UPS pentru România, Grecia şi Ungaria de la finele anului 2014, el înlocuind-o pe Iulia Nartea, fostul executiv, promovată la cârma operaţiunilor UPS Italia. Helsen lucrează în cadrul UPS de aproape 14 ani, timp în care a schimbat mai multe roluri şi ţări, România fiind cea de-a patra în care a acceptat să fie expatriat. 
 
Şi-a început cariera la UPS în Belgia ca specialist financiar şi înainte de a veni în România a fost North-East district controller pentru companie la Bruxelles. În prezent, UPS România are două centre operaţionale în ţară, în Otopeni şi în Timişoara şi un punct pentru logistică pe bază de contract în Otopeni. Compania are 135 de angajaţi şi o flotă de transport rutier compusă din 80 de vehicule deţinute de UPS şi de subcontractori.