Raiffeisen îşi deschide fondul denominat în dolari, vizând populaţia şi firmele cu apetit pentru investiţii în moneda americană

Autor: Roxana Pricop 08.07.2015

Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare manager de active de pe piaţa locală, are în plan să îşi transforme fondul denominat în dolari din fond închis cu emisiune săptămânală în fond deschis de investiţii cu emisiune zilnică, crescându-i astfel accesibilitatea şi lichiditatea. Valuta americană s-a apreciat cu 8% faţă de leu în acest an.

Administratorul a depus documentaţia necesară la Autoritatea de Su­pra­ve­ghere Financiară (ASF) pentru tran­s­formarea Raif­feisen Dolar Plus în fond des­chis de in­ves­tiţii. Fondul dispune de ac­tive de 93,5 milioane de dolari (374 mil. lei) de la un număr de peste 1.650 de investitori, după aproape patru ani de funcţionare. În ultimele 12 luni (3 iulie 2014 - 3 iulie 2015), fondul a marcat un randament de 4,5% în dolari. Prin­cipalele investiţii ale fondului sunt depozitele bancare, titlurile de stat şi obligaţiunile.

„Evoluţia fondului ne-a convins să îl transformăm într-un fond des­chis de investiţii, astfel încât acce­sibilitatea lui să crească atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companiile care au disponibilităţi în dolari ame­ricani pe termen mai lung“, a spus Răzvan Szilagyi, directorul general al Raiffeisen Asset Management, cu active în gestiune de 6,4 miliarde de lei.