Liceenii ieşeni care vor să facă IT vor putea da examenul de admitere la facultate cu un an mai devreme

Autor: Corina Mirea 10.07.2015
Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (UAIC Iaşi) vrea să le dea liceenilor de clasa a XI-a şansa de a scăpa de admiterea la licenţă cu un an mai devreme.
 
Astfel, instituţia de învăţământ orga­nizează, pe data de 19 iulie, o se­siune de admitere paralelă cu cea a absolvenţilor de bacalaureat. Candidaţii vor susţine aceleaşi examene, la mate­matică sau informatică, iar primii zece în funcţie de nota obţinută la testele scrise vor intra automat pe lista de admişi a facultăţii cu media 10, similar can­didaţilor olimpici.
 
„Ideea a pornit în urmă cu aproxi­mativ un an şi jumă­tate pentru că ne-am dat seama că tine­rilor le este foarte greu să susţină şi examenul de baca­laureat, şi admi­terea la facultate într-un inter­val de timp foarte scurt. În plus, admiterea noastră este foarte dificilă şi chiar s-a văzut în ultimii ani o oboseală a candidaţilor. Adică, absolvenţi de bacalaureat cu rezultate foarte bune, olimpici, au avut rezultate mai puţin satisfăcătoare la examenul de admitere la facultate”, explică Adrian Ifteme, decanul Facultăţii de Informatică de la UAIC din Iaşi. El precizează că preadmiterea nu exclude obligaţia de a fi absolvit examenul de bacalaureat pentru a fi acceptat la ciclul de licenţă al facultăţii.