Ionuţ Simion, noul lider al PwC România: „Pe piaţa bancară sunt discuţii cu privire la tranzacţii care vor avea loc. Deci interes există, dar criza din Grecia va avea un impact asupra acestora“

Autor: Claudia Medrega 13.07.2015
Sectorul financiar va fi în conti­nua­re vizat de tranzacţii atât pe segmentul portofoliilor de cre­dite neperformante, cât şi în planul tranzacţiilor de fuziuni şi achiziţii (M&A), urmând să vedem continuarea pro­cesului de consolidare pe piaţa bancară, iar criza din Grecia va avea un impact asupra acestor tranzacţii, consi­deră Ionuţ Simion, 46 de ani, noul lider al companiei de audit şi consultanţă PwC România.
 
„Sectorul bancar, vânzarea unor por­tofolii de credite neperformante aş pu­tea spune că a fost cel mai vizat, cel mai frec­vent tip de tran­zac­ţii. Noi avem o im­plicare semni­ficativă în acest dome­niu. Sunt bi­ne ­cunoscute tran­zacţiile de­ru­late pe pia­ţă şi mai pregătim ceva. Dar există interes şi din punctul de ve­dere al tran­zac­ţiilor. Eu zic că vor fi şi tran­zacţii mi­ci. Aici vorbim de o conso­li­dare care va avea loc. Trebuie să ve­dem şi care va fi im­pactul crizei din Grecia“, a declarat în­tr-un interviu acordat ZF Ionuţ Simion, care a devenit în această lună country ma­naging part­ner al PwC România, după o carieră de peste 14 ani în cadrul companiei.
 
PwC România.a fost implicată în tran­zacţii precum vânzarea unui porto­foliu de credite neperformante în valoa­re de 500 milioane de euro de către Volksbank România, vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 350 mil. euro de către BCR, vânzarea porto­fo­liului corporate al RBS România către UniCredit Ţiriac şi vânzarea unui por­tofoliu de 430 mil. euro de credite corporate cu garanţii de către BCR.