Bitdefender: Românii nu prea mai vor să meargă să lucreze în străinătate. „Salariile din România au ajuns la un anumit nivel de confort“

Autor: Corina Mirea 13.07.2015

Elvis Popovici, global recruitment manager al Bitdefender, cel mai bine plasată firmă românească de pe piaţa locală de software, spune că a căutat candidaţi pentru un job chiar şi un an, dar şi că românii nu mai vor să meargă să lucreze în străinătate pentru că banii nu mai reprezintă principala „ţintă“.

„Am căutat candidaţi pentru un job chiar şi un an, media de ocupare a unei poziţii fiind de una-două luni. Românii nu prea mai vor să meargă să lucreze în străinătate, pentru că salariile au ajuns la un anumit nivel de confort aici şi nici ei nu mai sunt interesaţi doar de bani. Le pasă foarte tare de proiectele pe care ar putea să lucreze, de tehnologia folosită, de mediul de lucru şi de seniorii din companie. Un candidat care nu era senior a refuzat o ofertă bună pentru că voia să se axeze pe alte tehnologii“, spune Elvis Popovici, global recruitment manager al Bitdefender.