Telekom prelungeşte până la 17 august termenul de depunerea a ofertelor pentru 24 de imobile

Autor: Andrei Mazurchievici 14.07.2015

Telekom România Communications, cel mai mare grup de pe piaţa locală de telecom, prelungeşte până la 17 august termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietăţi imobiliare din Bucureşti şi alte şapte oraşe scoase la vânzare şi reînchiriere, a anunţat, ieri, compania. Imobilele sunt situate în Bucureşti (12 proprietăţi), Timişoara (3), Ploieşti, Oradea, Constanţa (fiecare cu câte 2 clădiri), Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Bacău (câte 1).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru a da posibilitatea potenţialilor cumpărători să pregătească documentaţia necesară, dată fiind complexitatea pachetului. Ofertele pot fi depuse pentru întregul pachet de 24 de proprietăţi şi/sau pentru un sub-pachet de 17 proprietăţi. Întregul pachet are o suprafaţă utilă totală de 46.500 de metri pătraţi şi un preţ de pornire de aproximativ 26,3 milioane euro (fără TVA).

Subpachetul de 17 proprietăţi are o suprafaţă utilă totală de 35.100 de metri pătraţi şi un preţ de pornire de 21,6 milioane de euro. În 2014, Telekom Romania a vândut 28 din activele sale imobiliare, obţinând 11,6 milioane euro, aceste fonduri fiind destinate investiţiilor pentru activitatea de bază a companiei.