Peste 3 milioane de lei cheltuiţi în cinematografele din România, weekendul trecut. Cele mai vizionate filme

Autor: Patricia Marinescu 14.07.2015

Distribuită de Ro Image 2000, povestea minionilor, creată de Universal Pictures şi Illumination Entertainment, îşi are originea la începutul timpurilor. Minionii au început ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi să evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticăloşi stăpâni. Niciodată n-au avut norocul să-şi păstreze în viaţă acei stăpâni, de la T. Rex la Napoleon, aşa că acum se trezesc că nu au pe cine să slujească şi sunt afectaţi de o depresie profundă. Dar un minion pe nume Kevin are un plan: împreună cu rebelul adolescent Stuart şi cu simpaticul Bob se vor aventura în lumea largă pentru a găsi un nou şef pe care ei şi fraţii lor să-l urmeze supuşi, informează cinemagia.ro. Cei trei pornesc într-o aventură palpitantă care îi va duce, în cele din urmă, la următorul lor stăpân - Scarlet Overkill (voce: Sandra Bullock), prima superticăloasă din toate vremurile. Minionii au de îndeplinit cea mai dificilă misiune din toată existenţa lor: aceea de a-şi salva specia de la anihilare. Printre actorii care şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie se numără Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan şi Geoffrey Rush.

Producţia "Terminator: Genisys", de Alan Taylor, cu Arnold Schwarzenegger în distribuţie, s-a clasat pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 326.252 de lei şi 14.058 de spectatori, în al doilea weekend pe marile ecrane din România. În "Terminator: Genisys", distribuit în România de Ro Image 2000, personajul principal este John Connor, interpretat de Jason Clarke. Alături de el, pe marele ecran, în format 3D, pot fi văzuţi actorii Jai Courtney, Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger şi J.K. Simmons.

John Connor îl trimite pe sergentul Kyle Reese (Jai Courtney) înapoi în 1984 pentru a o proteja pe Sarah Connor (Emilia Clarke) şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul, informează cinemagia.ro.

Comedia "Ted 2", de Seth MacFarlane, cu Mark Wahlberg în rolul principal, s-a situat pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend, înregistrând în a treia săptămână de difuzare încasări de 173.878 de lei şi 9.202 spectatori. Ted, a cărui voce este asigurată de Seth MacFarlane, revine pe ecrane cu probleme de oameni mari. El vrea să devină tată, dar pentru asta trebuie să demonstreze că este o persoană. Producţia, distribuită în România de Ro Image 2000, îi are în distribuţie, printre alţii, pe Amanda Seyfried, Jessica Barth şi Morgan Freeman.

Animaţia "Întors pe dos/ Inside Out", de Pete Docter şi Ronaldo Del Carmen, distribuită de Forum Films România, a avut, în al patrulea weekend de la debutul pe marile ecrane româneşti, 7.087 de spectatori şi 145.062 de lei, coborând pe locul al patrulea în clasament. Filmul spune povestea vieţii lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, care este dată peste cap atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.

Pentru a cincea săptămână de la debut, filmul SF "Jurassic World" se menţine în top 5, cu încasări de 135.689 de lei şi 6.296 de spectatori. Pelicula lui Colin Trevorrow, cu Chris Pratt în rol principal, distribuită de Ro Image 2000, reia povestea parcului de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond, milioane de turişti venind pe Isla Nublar, pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.