Ryanair: România are cea mai bună creştere pentru noi în Europa de Est. Avem planuri mari aici

Autor: Mădălina Panaete 15.07.2015
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, spune că zborurile pe care le operează de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă au în prezent un grad de ocupare de circa 90% şi că în acest an, datorită celor 700.000 de pasageri pe care îi aşteaptă, România va avea cea mai mare creştere pentru Ryanair în regiune.
 
Anul trecut, compania aeriană a înregistrat în România 200.000 de pasageri (cu trei rute), pentru anul acesta propunându-şi să atingă cifra de 700.000 de turişti la bordul aeronavelor sale, aceasta însemnând o creştere de 250%.
 
„În Polonia, de exemplu, unde Ryanair şi-a consolidat poziţia pe piaţă, având 7 milioane de pasageri anual, creşterea va fi mai mică, de sub 10%. Cu o creştere de circa 250%, România are cea mai mare creştere comparativ cu anul precedent din regiune pentru Ryanair. Avem planuri mari pentru România, este o piaţă în creştere, tocmai de aceea ne-am extins echipa şi am adus un român în departament“, spune Katarzyna Gaborec-McEvoy, deputy sales & manager la Ryanair pentru Polonia, Ungaria şi Europa Centrală şi de Est.