AFI vrea să ridice un mall de 60-70 mil. euro pe terenul fostei uzine Hidromecanica din Braşov

Autor: Andreea Neferu 15.07.2015

Compania israeliană AFI Europe, proprietara mallului AFI Palace Cotroceni şi a birourilor AFI Park din Bucureşti, a cumpărat un teren de 40.000 de metri pătraţi în centrul oraşului Braşov, pe fosta platformă in­dus­trială Hidromecanica, un­de are în plan să con­struiască un centru co­mer­­cial şi un proiect de birouri.

Terenul Hidromecanica a fost achi­zi­ţionat de AFI de la retailerul francez Cora, care îl cumpărase în 2010 şi care anunţase în urmă cu doi ani că vrea să încheie un parteneriat cu un dez­vol­tator de centre comerciale care să se ocu­pe de construcţia unui mall la Bra­şov. Anul acesta însă Cora a vândut te­renul către AFI.

Hidromecanica este a doua platfor­mă industrială din Braşov achiziţionată de dezvoltatori pentru a fi transformată în parc de retail, după Trac­to­rul Braşov, unde fran­cezii de la Im­mo­chan au ridicat centrul co­mer­cial Coresi, des­chis în primăvara acestui an.

Preţul mediu al unui teren în centrul Bra­şovului este de 170-250 de euro/metru pă­trat pentru tranzacţii de dimensiuni mari, aşa cum este te­re­nul cumpărat de AFI, astfel că achiziţia fă­cută de israelieni se ridică la 6,8-10 mi­lioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Potrivit unor declaraţii anterioare pen­tru ZF ale lui Israel Vizel, şeful mallurilor AFI din România, proiectul de la Braşov va im­plica o investiţie de 60-70 mil. euro.