O firmă de tratare a apei listează bonduri cu o dobândă de 12%

Autor: Roxana Pricop 16.07.2015
Producătorul de echipamente şi tehnologie pentru tratarea apei potabile C&V Water Control, cu afaceri de 9 mil. lei, a listat pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, operat de Bursa de Valori Bucureşti, obligaţiuni în valoare de 1,9 mil. lei cu o dobândă fixă de 12% pe an.

Compania a finalizat pe 23 aprilie o ofertă de vânzare prin intermediul unui plasament privat în care a vândut 1.900 de obligaţiuni, cu o maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 12% pe an, ce va fi plătită trimestrial. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea capitalului de lucru. Obligaţiunile au fost cumpărate de 15 investitori, majoritatea persoane fizice. Listarea obligaţiunilor a fost asistată de SSIF Broker.

C&V Water Control a fost înfiinţată în anul 2001 sub denumirea de Water 2001 SRL. Din anul 2004 societatea a fost preluată de Cătălin Valentin Negoiţă, care i-a schimbat domeniul de activitate şi denumirea. Beneficiarii principali ai lucrărilor executate pe categoria apă-canal municipalităţi şi industrial sunt: primăria Apaţa, primăria Tărlungeni, Conimpex SRL, Termoconfort, Impact Developer & Con­tractor, Romprest Services, Laiola (Republica Moldova).

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei, cu 11% mai mică decât în 2013, şi un profit de circa 46.000 de lei. Compania are 50 de angajaţi.