Schimbări de management în industria mall-urilor: Şeful AFI Cotroceni pleacă din companie, iar funcţia sa este preluată de David Hay, cel care conduce AFI România

Autor: Andreea Neferu 16.07.2015

Israel Vizel, israelianul care a condus în ultimii aproape opt ani divizia locală de mall-uri din cadrul companiei israeliene AFI şi care a fost artizanul dezvoltării centrului comercial AFI Palace Cotroceni, unul dintre cele mai mari şi mai performante din Bucureşti şi din România, a fost înlocuit de David Hay, cel care conduce şi AFI Europe România.

“Începând cu data de 14 iulie 2015, Israel Vizel a fost înlocuit de către David Hay, CEO AFI Europe România, ca manager al diviziei de mall-uri AFI Palace”, potrivit informaţiilor transmise către ZF de israelieni.

Vizel are studii de drept absolvite în Israel şi a lucrat în ultimii 15-16 ani în industria centrelor comerciale. El a condus în ultimii aproape opt ani divizia de malluri din România a grupului AFI Europe, care cuprinde AFI Palace Cotroceni şi AFI Ploieşti. De asemenea, israelienii au anunţat recent că vor construi un nou mall la Braşov, pe un teren pe care l-au cumpărat de la retailerul franco-belgian Cora.

AFI mai are în lucru în prezent şi două clădiri de birouri lângă mall-ul din Cotroceni.

“AFI îşi va continua strategia de dezvoltare în România cu proiecte de retail şi birouri, precum recent anunţatul mall din Braşov şi clădirile AFI Park 4 şi 5”, mai spuns reprezentanţii AFI Europe.

Contactat de ZF, Vizel nu a comentat motivul plecării sale de la conducerea diviziei de malluri AFI din România.