Grup Servicii Petroliere: Scăderea preţului la petrol a luat piaţa prin surprindere

Autor: Andreea Neferu 20.07.2015
„Unele contracte au fost anulate sau nu s-au mai încheiat.“
 
Grup Servicii Petroliere (GSP), companie specializată în forajul marin şi controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Co­mănescu, a fost afectată de evoluţia în scădere a preţului barilului de petrol, astfel că a pus în aşteptare unele investiţii şi planurile de listare la bursă.
 
„Sunt probleme foarte mari pe piaţa petrolului, pentru că barilul a scăzut de la 120 de dolari la 50 de dolari în decurs de 6-7 luni. Această scădere, care nu a fost prognozată de nimeni, a luat piaţa prin surprindere, iar impactul pentru noi a fost anularea unor contracte sau neîncheierea lor“, afirmă Radu Petrescu, director de co­municare al GSP, care nu a precizat însă despre ce contracte este vorba.
 
„Nu se mai fac aşa multe licitaţii pentru că preţul petrolului e prea mic şi nu mai rentează. Una este să vinzi petrolul cu 40-50 dolari pe baril, alta e cu 120 dolari“, mai spune Pe­trescu, care adaugă că scăderea preţului petrolului a blocat momentan şi anumite investiţii ale GSP, printre care şi un proiect privind o platformă de foraj la mare adâncime (deep water).