Top Box Office: Filmele cu cele mai mari încasări în weekendul trecut

Autor: Florin Badescu 20.07.2015

Top



Acest film SF şi de acţiune, care îl are ca protagonist pe actorul Paul Rudd, secondat cu succes de Michael Douglas şi Evangeline Lilly, a obţinut încasări de 58 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în cinematografele din America de Nord. Înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, escrocul Scott Lang (Paul Rudd) se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym (Michael Douglas), pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man, informează site-ul cinemagia.ro.

Lungmetrajul de animaţie "Minionii/ Minions", de Kyle Balda şi Pierre Coffin, a pierdut poziţia de lider pe care a ocupat-o săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 50,2 milioane de dolari. Povestea minionilor, creată de Universal Pictures şi Illumination Entertainment, îşi are originea la începutul timpurilor. Minionii au început ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi să evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticăloşi stăpâni. Niciodată n-au avut norocul să-şi păstreze în viaţă acei stăpâni, de la T. Rex la Napoleon, aşa că acum se trezesc că nu au pe cine să slujească şi sunt afectaţi de o depresie profundă. Dar un minion pe nume Kevin are un plan: împreună cu rebelul adolescent Stuart şi cu simpaticul Bob se vor aventura în lumea largă pentru a găsi un nou şef pe care ei şi fraţii lor să-l urmeze supuşi, informează cinemagia.ro. Cei trei pornesc într-o aventură palpitantă care îi va duce, în cele din urmă, la următorul lor stăpân - Scarlet Overkill (voce: Sandra Bullock), prima superticăloasă din toate vremurile. Minionii au de îndeplinit cea mai dificilă misiune din toată existenţa lor: aceea de a-şi salva specia de la anihilare. Printre actorii care şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie se numără Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan şi Geoffrey Rush.

Comedia "O tipă... dezastru/ Trainwreck", regizată de Judd Apatow, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 30,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Având-o ca protagonistă pe actriţa Amy Schumer, filmul prezintă povestea unei tinere, extrem de liberă şi dezinhibată, neinteresată de relaţiile amoroase, pe care le consideră sufocante şi plictisitoare, dar care decide la un moment dat să se schimbe şi să adopte o atitudine mai constructivă care să o ajute pe termen lung în viaţă. Jucătorul de baschet Lebron James are în acest film o apariţie remarcabilă, alături de Bill Hader.

Pe locul al patrulea în box office-ul nord-american s-a situat animaţia "Întors pe Dos/ Inside Out", cu încasări, de vineri până duminică, de 11,6 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, a cărei viaţă este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor complet depăşiţi de situaţia fetiţei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de a o face pe Riley să meargă mai departe, potrivit cinemagia.ro.

Filmul "Jurassic World" a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 11,4 milioane de dolari de vineri până duminică. După ce a devenit în weekendul de debut primul film din lume care a depăşit pragul încasărilor de 500 de milioane de dolari, "Jurassic World" continuă să aibă o evoluţie fulminantă şi a ajuns la încasări de 1,51 de miliarde de dolari la nivel mondial. "Jurassic World" îi are în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard şi este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional, informează site-ul cinemagia.ro. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

Locul al şaselea în clasament a fost ocupat de "Terminator: Genisys", aflat la al treilea său weekend de difuzare în cinematografele nord-americane şi care a avut încasări de 5,4 milioane de dolari de vineri până duminică. În această peliculă, John Connor (Jason Clarke), liderul rezistenţei oamenilor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese (Jai Courtney) înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor (Emilia Clarke) şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată şi se creează o fractură în linia temporală. Astfel, Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul.

Pe locul al şaptelea s-a situat filmul "Magic Mike XXL", cu încasări de 4,5 de milioane de dolari de vineri până duminică. Acest film cu Channing Tatum, Joe Manganiello şi Matt Bomer în distribuţie reia povestea lui Mike, la trei ani după ce a renunţat la promiţătoarea sa carieră de stripper. După îndelungi insistenţe, acesta acceptă să se întoarcă în trupa de dansatori exotici "Regii din Tampa", aflată acum în pragul eşecului. Pentru ultimul lor spectacol vor pregăti un show senzaţional, în care legendarul Magic Mike va străluci din nou în lumina reflectoarelor, potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror "The Gallows" a coborât trei locuri până pe poziţia a opta, cu încasări de 4 milioane de dolari. În 1993, un elev are parte de un sfârşit tragic atunci când joacă în punerea în scenă a piesei "Spânzurătoarea". Două decenii mai târziu, liceul comemorează nefericitul eveniment printr-o nouă montare a piesei. Când un grup de studenţi vrea să saboteze spectacolul, se va vedea că anumite lucruri ar trebui lăsate în pace pe vecie.

Comedia "Ted 2", continuarea lungmetrajului regizat de Seth MacFarlane în 2012, un film cu Mark Wahlberg, ce prezintă aventurile unui urs de pluş care prinde viaţă şi devine un personaj cu umor ireverenţios, s-a situat pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,7 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul "Mr. Holmes", regizat de Bill Condon şi avându-l pe celebrul actor britanic Ian McKellen în rolul principal, a debutat pe locul al 10-lea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,4 milioane de dolari. Filmul se concentrează pe un bătrân Sherlock (de 93 de ani), retras de mult din activitate, care îşi rememorează viaţa şi insistă pe un caz nerezolvat în care a fost implicată o frumoasă femeie, potrivit site-ului cinemagia.ro.