Vicepreşedinte Rompetrol: Credem că la jumătatea anului viitor va avea loc licitaţia pentru vânzarea pachetului minoritar din Petromidia

Autor: Roxana Petrescu 21.07.2015
Azamat Zhangulov, vicepre­şe­dinte senior al KMG International, fostul grup Rompetrol, spune că, potrivit semna­lelor primite din partea statului român, licitaţia pentru vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni din Rompetrol Rafinare, compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare din România, ar putea avea loc în prima jumătate a anului viitor.
 
Zhangulov mai precizează că există un oarecare progres în ceea ce priveşte negocierile cu reprezentanţii Ministerului Energiei, instituţia impli­ca­tă în acest „dosar“, chiar dacă nu puţini sunt cei care spun că prin această tranzacţie statul român pri­meşte doar 200 de milioane de dolari dintr-o datorie de 688 de milioane de dolari.
 
„Vedem un progres din partea guvernului în legătură cu această situaţie. Potrivit semnalelor date de minister, dar şi conform procedurilor noastre interne cred că va mai dura circa 10 luni de zile pentru a implementa procesul de privatizare. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în prima jumătate a anului viitor“, crede Zhangulov.