Anchor: România este pe un trend ascendent. Imobiliarele şi retailul vor evolua pozitiv

Autor: Andreea Neferu 21.07.2015

Affan Yildirim, noul director general al companiei turceşti Anchor Grup, dezvoltatorul primelor două malluri din Capitală, Bucureşti Mall şi Plaza România, vede o evoluţie pozitivă a sectorului imobiliar, respectiv de retail de pe plan local, motiv pentru care compania a început în ultima perioadă mai multe investiţii în Bucureşti, estimate la circa 50 de milioane de euro.

„În ultimii ani, România s-a conturat ca o piaţă plină de oportunităţi pentru dezvoltatorii imobiliari. (...) Ţara este în continuare pe un trend ascendent şi consider că încă există loc pentru multe investiţii în Româ­nia, inclusiv în zona de centre comerciale“, spune Yildirim.

Anchor are în prezent în derulare o investiţie de 26 de milioane de euro în renovarea primelor sale două malluri de pe plan local, Bucureşti Mall şi Plaza România, deschise în 1999, respectiv 2004. De asemenea, compania a decis să reia anul acesta şi construcţia proiectului Anchor Plaza Metro­pol, aflat pe bulevardul Timişoara din Capitală, dar şi a celui de-al patrulea bloc din ansamblul rezidenţial InCity Resi­dences, de lângă Bucureşti Mall. Aceste ultime două proiecte aveau deja realizată structura de câţiva ani, astfel că An­chor va mai investi alte 20 mil. euro pentru birourile Me­tropol, respectiv 4 mil. euro pentru blocul de apartamente.