Fondul Oamenilor de Afaceri a plasat 6,4% din active pe bursele din Frankfurt şi New York

Autor: Roxana Pricop 22.07.2015

Fondul Oamenilor de Afaceri, administrat de societatea SAFI Invest şi listat pe piaţa RASDAQ sub simbolul XFOA, are investiţii de peste 726.000 de lei în acţiuni ale companiilor listate pe bursa de la Frankfurt şi în Bank of America listată la bursa din New York, potrivit raportului cu valoarea activului net la 30 iunie publicat de administrator.

Aceste investiţii reprezintă 6,4% din activele FOA. Fondul deţine acţiuni la Deutsche Post, la concernul industrial Siemens şi la grupul financiar Allianz în valoare totală 489.000 de lei la 30 iunie. Peste 48% din activele fondului sunt plasate în acţiuni româneşti. Principalele investiţii pe bursa de la Bucureşti ale fondului sunt titlurile SIF Banat-Crişana, SIF Moldova, SIF Oltenia, BRD. În primul semestru, activul net unitar al fondului a scăzut cu 2,7%.

Fondul provine din restructurarea Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri, primul fond deschis de investiţii românesc care a intrat în incapacitate de a-şi plăti investitorii în 1996. În prezent, FOA are 88.592 de investitori, în mare parte de la înfiinţarea fondului, şi active nete de 11 mil. lei.