O firmă românească de outsourcing atacă piaţa din Germania

Autor: Ioana Nita 23.07.2015

Compania Rinf Outsourcing Solutions, specializată în dezvoltare de software, consultanţă şi BPO, a deschis luna aceasta al patrulea birou din străinătate, în Berlin, în condiţiile în care tot mai multe proiecte câştigate sunt realizate în colaborare cu firme germane.

„Biroul din Berlin este o provocare şi sunt sigur că piaţa din Germania ne va aduce noi oportunităţi, dar şi mult know-how. Serviciile pe care ne axăm sunt focusate pe proiecte web next gen (… ) Ne dorim ca din ce în ce mai mulţi români care lucrează în domeniul IT să aibă acces la proiecte internaţionale lucrând în continuare într-o companie românească”, a declarat Lucian Ghinea, director executiv în cadrul Rinf Germania.

Rinf Outsourcing Solutions, companie controlată de antreprenorii români Constantin Iftime şi Victor Dornescu, a înregistrat anul trecut afaceri de 32 milioane de lei, în creştere cu aproape 5% faţă de 2013, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Proiectele realizate pentru piaţa germană au avut o pondere de circa 20% în totalul veniturilor din 2014. Compania mai are birouri în Polonia, Franţa şi Marea Britanie.