Care au fost cele mai folosite servicii medicale în reţeaua Regina Maria de la introducerea cardului de sănătate

Autor: Luiza Chiroiu 23.07.2015

Analizele de laborator, consultaţiile legate de boli cronice şi naşterile au fost cele mai folosite servicii în cadrul reţelei Regina Maria de către românii care şi-au activat cardurile naţionale de sănătate.

În total, peste 70.000 de servicii au fost accesate cu cardul de sănătate în cadrul lanţului Regina Maria în primele două luni de la introducerea cardului naţional de sănătate, potrivit datelor furnizate de companie.

Regina Maria este al doilea mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private din România, cu o cifră de afaceri de 246 mil. lei anul trecut. Fondul de investiţii Advent Interna­ţional deţine 80% dintre acţiunile companiei, însă se află în faza de finalizare a procesului de vânzare a pachetului său de acţiuni.

„Cardul de sănătate este un pas înainte pentru sistemul de sănătate din România, un instrument care asigură transparenţa în sistem şi care îi conferă pacientului siguranţa că banii cu care contribuie la fondul de asigurări sunt cheltuiţi în beneficiul sănătăţii lui”, a spus Fady Chreih, Director General Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Datele prezentate de Regina Maria arată că 78% dintre pacienţii asiguraţi, înscrişi pe listele medicilor re’elei, au accesat servicii medicale cu cardul de sănătate, de la 1 mai, când a fost introdus sistemul naţional, până la 1 iulie.

În cele două luni, peste 10.000 de pacienţi şi-au activat cardul de sănătate în reţeaua Regina Maria.