Rapperul 50 Cent, obligat să plătească 7 milioane de dolari femeii pe care a defăimat-o

Autor: Madalina Cerban 26.07.2015

Rapperul 50 Cent a pierdut un proces intentat de Lavonia Leviston, partenera rivalului său Rick Ross, femeia acuzându-l că a publicat online o înregistrare video în care aceasta este umilită de un fost iubit, iar cântăreţul a fost obligat iniţial să-i plătească acesteia daune de 5 milioane de dolari. Această sumă va fi însă majorată cu 2 milioane de dolari, conform contactmusic.com.

James Renard, avocatul rapperului, al cărui nume real este Curtis Jackson III, a declarat pentru revista People că, deşi respectă decizia instanţei, este dezamăgit de această hotărâre.

El a mai spus că rapperul va face recurs la decizia instanţei şi a reamintit că 50 Cent a cerut deja intrarea sub protecţia legii falimentului din SUA.

Cântăreţul american a cerut intrarea sub protecţia legii falimentului din SUA la doar câteva zile după ce instanţa a stabilit că rapperul trebuie să plătească respectivei femei despăgubiri de 5 milioane de dolari, pentru defăimare.

În timpul procesului intentat de partenera de viaţă a rivalului său Rick Ross, Lavonia Leviston, Curtea Supremă din Manhattan, New York, a cerut ca rapperul să aducă o situaţie financiară clară a veniturilor şi bunurilor sale. Avocaţii artistului au dezvăluit, însă, că rapperul a cerut deja intrarea sub protecţia legii falimentului la o instanţă din Connecticut, unde deţine o proprietate.

În urmă cu doar două luni, revista Forbes estima averea lui 50 Cent la 155 milioane de dolari. Se pare că o mare parte din aceasta a fost generată de brandul Vitamin Water, care a fost vândut companiei Coca-Cola în 2007. La acea vreme, o sursă apropiată rapperului declara că "50 Cent a primit (de la Coca-Cola, n.r.) o sumă care se încadrează între 60 şi 100 de milioane de dolari".

Rapperul 50 Cent, în vârstă de 40 de ani, a cunoscut succesul în 2003, cu albumul de debut "Get Rich or Die Tryin'", care s-a vândut în 15 milioane de exemplare în toată lumea, devenind unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice rap din toate timpurile.

Cel mai recent material de studio al său, "Animal Ambition", a fost lansat în 2014, următorul, "Street King Immortal", fiind programat să apară în septembrie anul acesta.

În 2005, rapperul a avut un rol în filmul "Totul pentru bani", inspirat din viaţa lui, apoi a fost distribuit în drama de război din 2006 "Home of the Brave". Cel mai recent film al său este thrillerul "Ţinutul gheţurilor/ The Frozen Ground", în care joacă alături de Nicolas Cage şi John Cusack.