Guvernul majorează cu 650 mil. lei cheltuielile militare. Lista de beneficiari ar putea include Aerostar şi IAR

Autor: Radu Bostan 28.07.2015
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va primi la rectificarea bugetară o alocare suplimentară de până la 650 milioane de lei destinată achiziţiei de materiale şi servicii, o parte din bani putând mer­ge către comenzi la com­­paniile din industria aero­­nautică, anume Aero­star Bacău (ARS), IAR Ghimbav (IARV) şi Turbomecanica Bucu­reşti (TBM).
 
„În scopul creşterii capacităţii operaţionale a Armatei Române, se au­to­rizează Ministerul Apă­rării Naţionale să încheie, în limita a 650.000 mii lei, contracte de achiziţii de materiale, active fixe, servicii, lucrări pentru efectuarea de reparaţii curente şi reparaţii capitale la tehnica de luptă şi echipamente militare“, arată proiectul de ordonanţă referitor la prima rectificare buge­tară din acest an.
 
Suma de 650 mil. lei nu este pre­văzută în bugetul pentru acest an al Apă­rării, ceea ce sugerează că reprezintă doar credite de angajament pe care ministerul le va achita în anii următori, iar între timp companiile va trebui să suporte prin forţe proprii cheltuielile pen­tru reali­za­rea comenzilor.