10 motive pentru care merită să instalezi Windows 10. VIDEO

Autor: Aurelian Mihai 29.07.2015

Windows 10 este cu siguranţă cel mai tentant sistem de operare Microsoft după mulţi ani de aşteptare. Urmând experimentului eşuat numit Windows 8, compania americană a depus eforturi considerabile pentru a face din Windows 10 un sistem de operare uşor de îndrăgit pentru utilizatorii veniţi de la Windows 7 şi cu suficientă inovaţie pentru a justifica pe deplin nevoia de upgrade.

Încercând să dea noului OS cât mai multe şanse de reuşită, Microsoft a renunţat la viziunea touch-first, potrivit căreia viitorul aparţine exclusiv tabletelor şi portabilelor cu ecrane touch. În această nouă lume imaginată de mai marii companiei, tastatura şi mouse-ul urmau să devină accesorii demodate, utilizatorii având să folosească aplicaţii Metro cu interfaţă optimizată pentru interacţiune touch. Ignorând complet aşteptările milioanelor de utilizatori încă posesori de PC-uri cu tastatură şi mouse, Microsoft a decis un eşec de proporţii, oficialii Microsoft au rămas însă ferm pe poziţii, lansând o actualizare Windows 8.1 care deşi pornea direct în modul desktop, avea puţine lucruri în plus care motiveze utilizatorii de PC-uri tradiţionale.  

Punct şi de la capăt…

Deşi păstrează multe asemănări cu predecesorul, Windows 10 este în fapt un hibrid de Windows 7 adaptat cu un nou design şi alt mod de organizare. Adaptabil în funcţie de tipul dispozitivului pe care rulează, Windows 10 păstrează interfaţa pe bază de tiles-uri introdusă de Windows 8, însă o arată numai acolo unde îi este locul - pe ecranul tabletelor. În modul desktop, ne alegem cu un Start Menu prietenos şi funcţional, oferind atât listă de programe cât şi suport pentru live tiles-uri, folosite pentru accesarea aplicaţiilor preferate.

Perfecţionat cu sprijinul unei comunităţi formate din peste 5 milioane de utilizatori înrolaţi în programul de testare Windows Insider, Windows 10 vine cu motive convingătoare în justificarea upgrade-ului de la Windows 8.1 şi chiar Windows 7.

Citiţi aici cele 10 motive pentru care merită să instalezi Windows 10.