Analiştii Erste văd un potenţial limitat de „upside“ pentru acţiunile Petrom. „Preţul din piaţă reflectă deja valoarea reală“

Autor: Radu Bostan 31.07.2015

Analiştii grupului finan­ciar austriac Erste, pro­prie­tarul celei mai mari bănci lo­cale, BCR, văd un po­ten­­ţial limitat de câştig din evoluţia acţiunilor OMV Petrom (sim­­bol bursier SNP) şi le re­co­mandă in­ves­­titorilor să-şi menţină ne­schimbate po­­ziţiile în producătorul de petrol şi gaze.

Preţul ţintă dat de analiştii Erste pentru acţiunile Petrom este de 0,3964 lei/ac­ţiune, cu doar 1,5% mai mare de­cât preţul la care se tranzacţionau ieri pe bursa de la Bucureşti şi cu 3% sub cotaţia de la începutul anului. Petrom ar urma să încheie trimestrul al doilea cu profit net de 440 milioane de lei, cu 26% mai mare decât rezultatul din pri­mul trimestru şi cu 41% mai mare în ter­meni anuali, potrivit estimărilor Erste într-un raport publicat pe 23 iulie.

Petrom îşi va anunţa rezultatele se­mes­­triale pe 12 august la ora 8.30, îna­in­te de deschiderea bursei. Acţiunile SNP sunt în scădere cu 4% de la înce­pu­tul anului, fără a lua în calcul dividendele.