Uber, evaluată la 50 mld. dolari după investiţia Microsoft

Autor: Ioana Nita 03.08.2015

Gigantul IT Microsoft va face o investiţie de circa 100 milioane de dolari în start-up-ul american Uber Technologies, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii mobile, potrivit unei surse citate de agenţia Bloomberg. Astfel, start-up-ul american este evaluat în prezent la 50 mld. dolari după ce la începutul anului, când a obţinut o altă finanţare, valora 40 mld. dolari.

„Am depus solicitarea pentru autorizarea acestei noi finanţări încă de acum două luni”, a spus Kristin Carvell, purtător de cuvânt al Uber Technologies. Reprezentanţii Microsoft au refuzat să comenteze. Microsoft a vândut luna trecută o parte din divizia serviciului de hărţi Bing către Uber. Cele două companii au convenit de asemenea să colaboreze pentru integrarea serviciului de asistenţă vocală - Cortana - astfel încât programarea curselor Uber să apară în calendarul utilizatorilor.

Uber Technologies, condusă de Travis Kalanick, alocă investiţiile pentru a-şi extinde operaţiunile la nivel internaţional. Serviciile Uber sunt disponibile în prezent în peste 300 de oraşe din 58 de ţări, inclusiv în România. Lansarea serviciilor Uber a stârnit o serie de proteste în diferite oraşe, acestea fiind chiar interzise în unele ţări fiindcă reprezintă o concurenţă neloială pentru firmele de taximetrie şi ameninţă siguranţă pasagerilor.