Numărul caselor asigurate prin poliţe obligatorii a scăzut sub 1,5 milioane luna trecută

Autor: Liviu Popescu 05.08.2015

PAID, compania care deţine monopolul pe segmentul asigurărilor obligatorii de locuinţe, avea la finele lunii trecute un portofoliu de 1,49 milioane de contracte în vigoare, fiind pentru prima dată din ianuarie când numărul poliţelor de asigurare scade sub pragul de 1,5 milioane.

Numărul contractelor în vigoare este mai mic cu circa 30.000 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de asigurător.

În primul semestru, numărul poliţelor de asigurare se consolidase peste pragul de 1,5 milioane de unităţi. Cele mai multe locuinţe asigurate sunt în Bucureşti şi în Muntenia, respectiv 40% din poliţele obligatorii în vigoare. Asta înseamnă că în Capitală aproximativ 300.000 de locuinţe sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie.

În România există aproximativ opt milioane de locuinţe, potrivit datelor INS.  Poliţele obligatorii acoperă daunele produse de indundaţii, cutremur sau alunecări de teren, iar o poliţă costă între 10 şi 20 de euro pe an în funcţie de materialul din care este construită locuinţa.

Poliţele acoperă daunele în limita a 10.000 şi 20.000 de euro.