SIF Moldova a bătut palma cu Pogonaru pentru implicarea în mallul Veranda din Obor

Autor: Radu Bostan 05.08.2015

SIF Moldova (simbol bursier SIF2) vrea să investească în Veranda Mall, un pro­iect dezvoltat în zona Obor din Bu­cureşti de omul de afaceri Florin Pogo­naru.

Real Estate Asset (REA), o filială a SIF Moldova, a încheiat un acord cu Central European Financial Services SA (CEFS), firmă controlată de Po­gonaru, în vederea cooperării în calitate de acţionari direcţi şi indirecţi în com­pania de proiect Veranda Obor SRL, în firma de dezvoltare Prodplast Imo­biliare (PPLI pe Sibex) şi în Nord SA (NORD), o firmă holding care deţine 31% din acţiunile PPLI.

În baza acordului, SIF Moldova şi CEFS vor colabora în ceea ce priveşte nu­mirea membrilor boardurilor Ve­randa şi Prodplast Imobiliare, în sta­bi­lirea politicii de dividend şi în pro­tecţia par­ticipaţiilor împotriva di­luării, arată co­mu­nicatele emise de fiecare dintre cele trei companii.

Prodplast Imobiliare deţine integral Ve­randa Obor SRL, acţionariatul său fiind împărţit între Nord, SIF Oltenia (SIF5, cu 31%) şi Romanian Equity Part­ners Cooperatief (20,3%), un fond înre­gistrat în Olanda şi controlat de gru­pul austriac Erste, proprietarul BCR. Nord este la rândul său deţinută direct şi in­direct de CEFS (68,7%) şi SIF Oltenia (18,1%).

„Intrarea în vigoare a acordului este supusă unor termeni şi condiţii, printre care este şi dobândirea de către REA a calităţii de acţionar în cadrul PPLI, Nord, precum şi renunţarea la judecată cu privire la litigiile la care este parte PPLI, Nord şi Veranda“, arată comu­ni­ca­tul semnat de SIF Moldova.