Milionarul Zoltan Boszormenyi, fostul proprietar al Luxten, a investit 3,7 mil. lei în fondul privat de investiţii STK Emergent

Autor: Roxana Pricop 05.08.2015
Omul de afaceri Zoltan Boszormenyi, 63 de ani, a fost raportat pe bursă cu o deţinere de 5,2% din capitalul fondului închis de investiţii STK Emergent (STK), în valoare de 3,7 milioane de lei.
 
El şi-a crescut participaţia la STK Emer­gent peste pragul de 5% din capital, de la care este obligatorie raportarea publică a deţină­torului, în urma unei tranzacţii încheiate pe piaţa secundară prin care a cumpărat 2.000 de unităţi la fond. Tranzacţia de cumpărare a avut loc pe 3 august şi a fost inter­mediată de firma de brokeraj IFB Finwest din Arad, ora­şul din care este originar omul de afaceri. Zoltan Boszormenyi ar fi intrat în acţio­nariatul fondului încă de la listarea STK Emer­gent la bursă în anul 2008, potrivit unor surse din piaţă. El ar mai deţine şi alte investiţii pe bursa de la Bucureşti, potrivit aceloraşi surse. În septembrie 2008, înainte de prăbuşirea bursei de la Bucureşti din cauza crizei financiare, o unitate de fond STK Emer­gent costa 133 de lei, iar în prezent o unitate de fond are o valoare de 116,79 lei. Pe bursă însă, fondul se tranzacţionează cu un discount de 40%, astfel că preţul este de 72 lei/unitate.