Integratorul de plăţi online PayU a procesat tranzacţii de 100 de milioane de euro în primul semestru, plus 30%

Autor: Ioana Nita 05.08.2015

PayU România, parte a grupului cu acelaşi nume şi cel mai mare integrator de plăţi online de piaţa locală, a procesat în prima jumătate a anului tranzacţii online în valoare de peste 100 milioane de euro, cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Cea mai utilizată metodă de plată online a fost cea cu cardul bancar, iar utilizatorii au început să facă tot mai multe achiziţii de pe dispozitivele mobile – smartphone-uri şi tablete.

„În primul semestru din 2015, am procesat plăţi în valoare de peste 100 milioane de euro, raportând o creştere de aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Este o creş­tere mai mare decât cea a pieţei româneşti de comerţ electronic în general“, a declarat Marius Costin, CEO interimar al PayU Româ­nia. El s-a alăturat echipei PayU în noiembrie 2014 pe poziţia de director comericial şi a preluat conducerea companiei din luna mai a acestui an, când Daniel Nicolescu a renunţat la funcţia de CEO.

Piaţa locală de comerţ electronic s-a situat anul trecut la circa 1,3-1,4 miliarde euro, potrivit estimărilor PayU, iar anul acesta va înregistra o creştere de aproximativ 30-35%.  Cele mai active sectoare în mediul online sunt retailul, în special cel electro-IT, dar şi cel de modă şi turismul, la care se adaugă plata utilităţilor.