Cea mai mare tranzacţie din serviciile medicale private: „Regina Maria“ a trecut în mâinile fondului de investiţii Mid Europa Partners

Autor: Luiza Chiroiu 05.08.2015

Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă, potrivit estimărilor din piaţă, aceasta depăşeşte 100 mil. euro.

Fondul de investiţii Mid Europa Partners a cumpărat în totalitate re­ţeaua de clinici şi spitale Regina Maria, în cea mai mare tranzacţie din industria locală a serviciilor medicale private. Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă, potrivit estimărilor din piaţă, aceasta depăşeşte 100 mil. euro.

Fondul de investiţii Advent Internaţional deţinea un pachet de 80% din acţiuni, în timp ce restul de 20% îi aparţinea medicului cardiolog german de origine iraniană Wargha Enayati, cel care a fondat operatorul de servicii medicale Regina Maria.

„Healthcare-ul este un sector-cheie pentru noi, am mai investit în regiune şi înainte. Acum a venit rândul României, pentru că piaţa este foarte dinamică, este un sector care creşte mult”, a spus pentru ZF Nikolaus Bethlen, partener al Mid Europa, care conduce activităţile fondului în România.

În urmă cu cinci ani, Advent a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Regina Maria pentru circa 30 mil. euro, luând faţa în finală tocmai fondului de investiţii Mid Europa, cu care acum a negociat vânzarea operatorului de servicii medicale.