Reluarea cererii de creditare a propulsat profitul Societe Generale cu 25% în primul semestru

Autor: Ştefan Stan 05.08.2015

Societe Generale, prezent în România prin BRD, a anunţat miercuri rezultatele financiare pe al doilea semestru al anului, profitul având o creştere spectaculoasă de 25%. Creşterea se datorează în cea mai mare parte capitalului mare, tranzacţionarea de produse derivate şi o ajustare a datoriei, scrie Wall Street Journal.

Societe Generale, a treia bancă din Franţa după active, a anunţat că profitul net a crescut la 1,35 miliarde de euro în primul semestru, de la 1,08 miliarde de euro anul trecut.

Banca şi-a asigurat un câştig de 312 milioane de euro după ce o proviziune legală le-a permis instituţiilor de creditare să înregistreze în rapoartele contabile valoarea nominală, chiar dacă valoarea reală a propriilor credite a scăzut.

Veniturile băncii au crescut cu 16%, la 6,87 miliarde de euro de la 5,9 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele financiare bune ale Societe Generale reflectă o performanţă solidă a băncilor de investiţii din Europa şi Statele Unite, ajutate de volatilitatea monedelor şi a pieţelor de acţiuni, în special din Asia.

Creşterea băncii în Franţa arată de asemenea o reluare a creditării şi a cererii de creditare, un semnal că economia îşi revine.