Medicul Wargha Enayati a ieşit din afacerea construită în ultimii 20 de ani după o tranzacţie de peste 100 mil. euro

Autor: Luiza Chiroiu 06.08.2015

Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria şi-a schimbat de trei ori acţionariatul în cele două decenii de existenţă, iar la începutul acestei săptămâni „s-a predat“ în mâinile fondului de investiţii Mid Europa Partners, un „peţitor“ care şi-a adjudecat la a doua încercare businessul creat de medicul cardiolog Wargha Enayati.

„Este o soluţie foarte bu­nă pentru Regina Maria, este fondul cu cea mai mare experien­ţă în ser­vi­ciile medicale dintre toate cele cu care am lucrat până acum“, a spus Wargha Enayati, fonda­to­rul Regina Maria, care a stat în busi­ness alături de fondurile de investiţii 3i şi Advent, dar a parafat exit-ul în tran­zacţia semnată cu Mid Europa, evaluată la peste 100 mil. euro.

Fostul „Centru Medical Unirea“ (CMU) a fost primul operator de ser­vicii medicale private care a atras în acţio­nariatul său un fond de investiţii, în 2007, când doctorul cardiolog Enayati a decis să renunţe la aproape jumătate din acţiunile companiei.

Wargha Enayati şi-a deschis primul ca­bi­net medical specializat în cardio­lo­gie în urmă cu 20 de ani. De la deschi­derea în 1998 a primei policlinici pe Bulevardul Unirii din Capitală, Regina Maria a „injectat“ zeci de milioane de euro în dez­voltarea reţelei de policlinici la nivel na­ţional, ajungând în prezent la 22 de unităţi.