Octavia Cutuş, ING: Clienţii de private banking au dat depozitele pe obligaţiuni şi fonduri de investiţii

Autor: Roxana Pricop 07.08.2015

Românii cu averi de cel puţin jumătate milion de euro administrate de divizia de wealth management a ING Bank au prins gustul investiţiilor pe piaţa de capital. Obligaţiunile, fondurile de investiţii şi acţiunile au atras aproape 80% din activele acestora, de trei ori mai mult decât în urmă cu patru ani. Odată cu apetitul pentru risc au crescut şi aşteptările de randament, până la 15% pe an pentru clienţii curajoşi. 

„Am observat o evoluţie semnificativă a apetitului investiţional al clienţilor. Dacă în 2011 ponderea depozitelor bancare în totalul activelor administrate de divizia wealth management era de 78 %, în prezent aceasta a scăzut până la circa 27%. Mare parte din active sunt plasate acum în obligaţiuni, emise de state sau de companii, în fonduri de investiţii, acţiuni sau în produse structurate create de divizia din Luxemburg“, a spus Octavia Cutuş, şefa diviziei de wealth management din cadrul ING Bank. 

Divizia de administrare a averilor (wealth management) din cadrul ING Bank are în prezent un număr de 370 de clienţi cu o valoare medie a portofoliului de 800.000 de euro. Totalul activelor gestionate se ridică astfel la circa 300 milioane de euro. Pragul de intrare este de 400.000 de euro.