VIDEO ZF Live. Florin Godean, Adecco Romania: Timişoara, destinaţie extrem de atractivă pentru turişti

Ziarul Financiar 07.08.2015

Trei proiecte de centre comerciale cu o suprafaţă de peste 150.000 de metri pătraţi vor fi ridicate în următorii trei ani în Timişoara, după investiţii estimate de ZF la peste 200 mil. euro. Două dintre proiecte - Timişoara Plaza al grupului israelian Plaza Centers şi Timişoara Centrum, un proiect ghidat de Ali Ergun Ergen – au fost anun­ţate în ultima lună. Al treilea, al sud-africanilor de la NEPI, construit pe terenul fostei fabrici Der­ma­tina, ar putea fi gata în acest an după investiţii de 80 mil. euro.

Investiţiile sunt ale companiilor deja existente, iar finanţatorii care vin sunt într-o măsură mai mică.

„Timişoara este destul de atractivă şi pentru turiştii din Serbia”, a completat country manager-ul Adecco România.

Godean spune că decizia românilor de a pleca să lucreze în străinătate afectează foarte mult investitorii, deoarece aceştia nu mai găsesc forţă de muncă, persoane dispuse să lucreze.

 

Ce a mai declarat Florin Godean la ZF Live:

„În Timişoara, salariul minim pe economie nu mai este practicat, salariul mediu la oraş este de 2.500 de lei”.

„Din păcate pentru oraşul nostru, mulţi investitori aleg să se ducă în alte oraşe, precum Iaşi sau Cluj pentru că aici nu mai găsesc spaţiu”.

“Am încercat să recrutez 2.000 de persoane din Moldova şi din sudul ţării, pentru fabrici şi pentru centrele de dezvoltare din oraş şi din judeţ, dar până în momentul de faţă am reuşit să aducem doar 400 de persoane”.

„Până în anii 2009, 2010 predominau persoanele care ocupau funcţii în producţie, dar după 2010, Timişoara s-a dezvoltat în servicii, de unde şi creşterea puterii de consum, astfel, oraşul are nevoie de mai multe centre comerciale”.