Apartamente mai scumpe în Bucureşti

Ziarul Financiar 10.08.2015

Preţurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat o creştere de 5,3% în luna iulie faţă de iunie, iar comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014 se află în urcare cu 2,8%, potrivit unei analize realizate de homefinders.ro. Creşterea din luna iulie este cea mai mare din acest an şi se referă atât la locuinţele vechi cât şi la cele noi.

Pe segmentul mediu şi premium, respectiv zonele centrale, semicentrale şi de nord, preţul mediu solicitat de proprietari a revenit la valoarea din lunile de primăvară: 68.000 de euro. Acest preţ este cu 3% mai mare decât cel din luna iunie. De cealaltă parte, în zonele mărginaşe ale Bucureştiului, preţurile medii solicitate au avansat faţă de luna iunie cu 8,5%, cea mai mare creştere înregistrată în acest an pe segmentul rezidenţial. Astfel, proprietarii de apartamente situate în aceste zone solicită acum un preţ mediu de 51.000 de euro, preţ similar cu cel din luna februarie (51.050 de euro) şi cu 1.000 de euro mai mare decât în lunile de primăvară.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, preţurile medii solicitate de proprietari au crescut pe ambele segmente de piaţă.