Top Box Office: Filmele cu cele mai mari încasări în weekendul trecut

Autor: Florin Badescu 10.08.2015

Acest film, al cincilea din franciza de acţiune "Misiune: Imposibilă", a realizat încasări de 29,4 milioane de dolari în cel de-al doilea weekend de proiecţii în America de Nord. În "Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă", agentul Ethan Hunt - interpretat de Tom Cruise - trebuie să lupte împotriva Sindicatului, o puternică organizaţie criminală. Regizat de Christopher McQuarrie, "Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă" a obţinut deja încasări de peste 108,6 milioane de dolari pe plan mondial.

Potrivit estimărilor companiei Exhibitor Relations, cel mai recent film cu supereroi Marvel, lungmetrajul "Fantastic Four", a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 26,2 milioane de dolari. Acest film SF, ce reprezintă o relansare a unei francize cinematografice despre patru tineri care sunt transportaţi într-un univers alternativ în care capătă puteri speciale, reprezintă o dezamăgire de box office şi a obţinut recenzii negative din partea criticilor de cinema.

Filmul "Darul/ The Gift", un thriller psihologic cu Jason Bateman şi Rebecca Hall în rolurile principale, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 12 milioane de dolari. Simon şi Robyn au o viaţă perfectă. Totul se schimbă când cei doi îl întâlnesc pe Gordo, o cunoştinţă din liceu a lui Simon. Bărbatul se insinuează în viaţa cuplului, iar curând se va vedea că intenţiile sale nu sunt dintre cele mai bune, informează site-ul cinemagia.ro.

Comedia "Vacanţă cu peripeţii/ Vacation", cu Ed Helms şi Christina Applegate în rolurile principale, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 9,1 milioane de dolari de vineri până duminică. În speranţa de a repara relaţiile dintre membrii familiei sale, un tată original îşi surprinde soţia şi pe cei doi copii ai lor organizând o călătorie iniţiatică, prin care vor încerca să traverseze Statele Unite.

Tot două poziţii a coborât şi "Omul-Furnică/ Ant-Man", cel mai recent film inspirat din universul super-eroilor Marvel, care a ajuns pe locul al cincilea, cu încasări de 7,8 milioane de dolari. Acest film SF şi de acţiune îl are ca protagonist pe actorul Paul Rudd, secondat cu succes de Michael Douglas şi Evangeline Lilly. Înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, escrocul Scott Lang (Paul Rudd) se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym (Michael Douglas), pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man, informează site-ul cinemagia.ro.

Lungmetrajul de animaţie "Minionii/ Minions", de Kyle Balda şi Pierre Coffin, s-a situat pe locul al şaselea, cu încasări de 7,4 milioane de dolari. Povestea minionilor, creată de Universal Pictures şi Illumination Entertainment, îşi are originea la începutul timpurilor. Minionii au început ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi să evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticăloşi stăpâni. Niciodată n-au avut norocul să-şi păstreze în viaţă acei stăpâni, de la T. Rex la Napoleon, aşa că acum se trezesc că nu au pe cine să slujească şi sunt afectaţi de o depresie profundă. Dar un minion pe nume Kevin are un plan: împreună cu rebelul adolescent Stuart şi cu simpaticul Bob se vor aventura în lumea largă pentru a găsi un nou şef pe care ei şi fraţii lor să-l urmeze supuşi, informează cinemagia.ro. Cei trei pornesc într-o aventură palpitantă care îi va duce, în cele din urmă, la următorul lor stăpân - Scarlet Overkill (voce: Sandra Bullock), prima superticăloasă din toate vremurile. Minionii au de îndeplinit cea mai dificilă misiune din toată existenţa lor: aceea de a-şi salva specia de la anihilare. Printre actorii care şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie se numără Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan şi Geoffrey Rush.

Filmul "Ricki and the Flash", cu Meryl Streep în rolul principal, a debutat pe poziţia a şaptea, cu încasări de 7 milioane de dolari de vineri până duminică. În acest film regizat de Jonathan Demme, autorul unor filme celebre, precum "Tăcerea mieilor", "Philadelphia" şi "Rachel se mărită/ Rachel Getting Married", celebra actriţă americană Meryl Streep interpretează rolul unei cântăreţe rock 'n' roll care, după decenii de concerte şi turnee, îşi dă seama că a sosit timpul să se apropie din nou de membrii familiei sale de care se înstrăinase.

Comedia "O tipă... dezastru/ Trainwreck", regizată de Judd Apatow, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Având-o ca protagonistă pe actriţa Amy Schumer, filmul prezintă povestea unei tinere, extrem de liberă şi dezinhibată, neinteresată de relaţiile amoroase, pe care le consideră sufocante şi plictisitoare, dar care decide la un moment dat să se schimbe şi să adopte o atitudine mai constructivă care să o ajute pe termen lung în viaţă. Jucătorul de baschet Lebron James are în acest film o apariţie remarcabilă, alături de Bill Hader.

Comedia de animaţie "Pixels: O aventură digitală/ Pixels", în care actorul Adam Sandler încearcă să împiedice o invazie extraterestră inspirată dintr-un celebru joc mecanic din anii 1980, a pierdut patru poziţii şi a coborât pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,4 milioane de dolari.

Filmul "Lovitură de stânga/ Southpaw", cu Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Naomie Harris şi Forest Whitaker în rolurile principale, a coborât trei poziţii, până pe locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Actorul american Jake Gyllenhaal interpretează rolul unui pugilist care luptă din greu pentru a ajunge în top, dar descoperă că între timp viaţa lui se destramă în jurul său, potrivit cinemagia.ro.