Spitalul Pelican din Cluj a fost scos la vânzare de constructorul ungar Kesz

Autor: Luiza Chiroiu 11.08.2015

Imobilul care trebuia să găzduiască cel mai mare spital privat din ţară a trecut în totalitate în mâinile constructorului ungar Kesz, după ce acţionarii companiei Pelican Impex care deţine deja un spital în Oradea nu au mai mai putut finaliza proiectul anunţat ca o investiţie de 50 mil. euro.

Sucursala locală a grupului ma­ghiar Kesz, un constructor care are în por­to­foliu fabrici, hoteluri sau clădiri de birouri, caută investitori pentru a finanţa pro­iectul unui spital privat la Cluj-Na­poca, însă ia în calcul inclusiv trans­for­ma­rea imobilului într-o clădire de birouri.

„Conform estimărilor noastre, pen­tru a termina construcţia ca spital este ne­voie de un buget de peste 10 mi­l. euro“, a spus pentru ZF Bela Sarosi, di­rector de vânzări al Kesz, sucursala Cluj.

Construcţia Spitalului Pelican din Cluj a început în anul 2011, investiţia ini­ţială fiind estimată la 50 mil. euro. Noul spital ar fi trebuit să funcţioneze ca spital universitar, fiind prima unitate spi­ta­li­cească de acest tip din ţară. Pri­mele pro­bleme au apărut în 2012, când construc­ţia a fost întreruptă după finalizarea structurii clădirii. Lucrările au fost reluate după doar câteva luni, dar au fost oprite definitiv la începutul anului 2013, perioadă în care imobilul a fost aproape integral construit.